» Kansainvälisyys » Nuorisovaihto ja vapaaehtoistyö

Nuorisovaihto ja vapaaehtoistyö

Nuorisovaihto
Nuorisovaihdossa nuorisoryhmä voi ottaa vastaan toisesta maasta tulevan nuorisoryhmän tai mennä sen vieraaksi, niin että he osallistuvat yhteiseen toimintaohjelmaan. Nuorisovaihto on tarkoitettu 13-25-vuotiaiden nuorten ryhmille.

Toiminta, joka perustuu valtioiden rajat ylittävään yhteistyökumppanuuteen, edellyttää
nuorten aktiivista osallistumista ja pyrkii antamaan heille mahdollisuuden tutustua perehtyä erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurirealiteetteihin, oppia toinen toisiltaan sekä vahvistaa tunnetta Euroopan kansalaisuudesta. Nuoret pystyvät näin hahmottamaan kulttuuriensa yhtäläisyyksiä ja eroja. Nuorisovaihto saattaa myös parantaa paikallisen väestön muita kulttuureja koskevaa tietämystä ja vaikuttaa nuorten ja heidän järjestöjensä toiminnan ohella myös paikallisyhteisöihin.


Eurooppalainen vapaaehtoistyö
Eurooppalainen vapaaehtoistyö on nuorten kansainvälistä vapaaehtoistyötä tukeva toimi. Sen tavoitteen on kehittää nuorten yhteisvastuullisuutta ja edistää suvaitsevaisuutta, etenkin Euroopan unionin sosiaalisen yhteenkuuluvuuden vahvistamiseksi. Sen avulla edistetään aktiivista kansalaisuutta ja nuorten keskinäistä ymmärrystä.

Vapaaehtoistyöhankkeessa on aina mukana kolme osapuolta:

  • vapaaehtoinen lähettävä taho
  • vapaaehtoinen nuori
  • vapaaehtoinen vastaanottava taho

Yksittäinen nuori ei siis voi lähteä vapaaehtoispalveluun ilman lähettävää organisaatiota. Lähettävänä ja vastaanottavana tahona voivat toimia voittoa tavoittelemattomat eli yleishyödylliset organisaatiot. Vapaaehtoiseksi voivat lähteä 18-30- vuotiaat nuoret. Osallistuminen on nuorelle maksutonta. EU-tuki kattaa nuoren matkakustannukset, asumisen , vakuutuksen ja ruokailun. Nuorelle maksetaan myös pientä taskurahaa. Vapaaehtoisjakso kestää 2-12 kk.


Alli
Suomen Rotaryn nuorisovaihto
Suomen Lions-liiton Nuorisovaihto
Suomen 4H- liiton nuorisovaihto
Euroopan nuorisoportaali
NUORET VAIKUTTAJAT


Opas nuorille itsenäistymiseen

Suuri suunnitelma
Kuntakuusikon nuorisotoimien loppuraportti


TAPAHTUMAKALENTERI
« Tammikuu »
matiketopelasu
1234
5678910 11
12131415161718
19202122232425
262728293031
Tänään on perjantai
09.01.2009 22:40:02

Lisää tapahtuma kalenteriin!
admin